Modernisering van Beeldvormings-apparatuur bij Alrijne Zorggroep

 

Bij de Alrijne Zorggroep hebben de afgelopen twee jaar behoorlijke veranderingen plaatsgevonden op het gebied van beeldvormingsapparatuur. Verschillende röntgen modaliteiten zijn vervangen, waaronder twee doorlichtingstoestellen, zes Bucky-systemen, drie MRI-scanners en één CT-scanner. Bovendien zijn er een nieuwe CT-scanner en een hybride operatiekamer toegevoegd aan het assortiment. Deze vernieuwingen vormen een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen van de Alrijne Zorggroep om actuele medische technologie te integreren en de patiëntenzorg te optimaliseren.

15-12-2023 

Vervanging van de laatste MRI

Een laatste opmerkelijke prestatie binnen dit project was het verwijderen van de laatste MRI-scanner, die bijna 15 jaar lang met volle toewijding talloze patiënten heeft gescand. Afgelopen vrijdagnacht werd het apparaat compleet gedemonteerd en vervolgens succesvol van de afdeling radiologie weggerold en -getakeld. Het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw hoofdstuk in de diagnostische mogelijkheden van de Alrijne Zorggroep.

Samenwerking en Synergie

De afdeling radiologie werkte in dit ingrijpende traject effectief samen met meerdere ondersteunende diensten, waaronder Huisvesting & Techniek (H&T), Medisch Technische Afdeling (MTA), Civiel Technische Afdeling (CTA), en Informatie & Automatisering (I&A). De synergie tussen deze afdelingen en de bouwpartners heeft niet alleen gezorgd voor een vlotte implementatie van de nieuwe apparatuur, maar ook voor een verbetering van de algehele efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening.

Hoogwaardige zorg

 Deze modernisering van de beeldvormingsapparatuur bij de Alrijne Zorggroep onderstreept het streven naar innovatie en hoogwaardige zorg. Dit project heeft niet alleen de technologische infrastructuur gemoderniseerd, maar ook de samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines versterkt. 
 De Alrijne Zorggroep blijft zich inzetten voor het bieden van geavanceerde en patiëntgerichte zorg, ondersteund door moderne medische technologie.